Bilgi Arşivi

Yurtdışında Çalışmak İsteyen Öğrencilere 5 Program

Üniversite yıllarında yurtdışına çıkmak oldukça keyiflidir. Öğrencilere avantajlar sunan pek çok tur olduğunu da düşünecek olursak her üniversite öğrencisi hayatında en az bir kere bu deneyimi yaşamalı. Ancak bu yazımızda size yurt dışına seyahat etmekten çok daha fazlasından bahsedeceğiz. Öğrencilere özel bu programlara katılarak hem yurt dışında seyahat edebilir hem de çalışabilirsiniz. Farklı kültürleri görmek ve deneyimlemek açısında bu oldukça güzel bir fırsattır. İşte öğrencilerin belli bir süre yurt dışında çalışabilecekleri 5 program!

 

Work and Travel
WAT programı öğrencilere çalışma vizesi (J1) aldırarak Amerika’da çalışmalarına olanak sağlıyor. Bu program ile Amerika’ya gittiğinizde otellerde kat görevlisi, restoranlarda garson, su parkında cankurtaran gibi pozisyonlarda çalışabiliyorsunuz.

Programa gidene kadar ki süreç bir takım masraflar içerir ancak sonrasında Amerika’da çalışarak kazanacağınız para bundan çok daha fazlasıdır. Work and Travel programıyla Amerika’ya gittiğinizde toplamda 3-4 ay kadar ülkede kalabilirsiniz.

Workaway ve Helpx

Yabancı bir ülkeye gittiğinizde çalışarak çok büyük paralar kazanamayacağınız bir program olan Workaway ve Helpx, gittiğiniz ülkenin kültürünü anlamak ve yeni bir şeyle öğrenmek açısından oldukça avantajlı bir programdır. Bu programda yerli ailelerin bebeklerine bakar, evcil hayvanlarıyla ilgilenir ve çiftlik işlerine yardımcı olursunuz. Onlar da karşılığında yemek ve konaklamanızı sağlarlar. 

Programa kaydolmak için 20 EUR karşılığında web sitesinden profil oluşturabilirsiniz. Burada kendinizi çok iyi bir şekilde tanıtmanız ve bir ailenin sizi seçmesi için etkin bir mesaj bırakmanız beklenir.

Bu program ile yurt dışına gitmeden önce gerçekten bu işlere uygun olup olmadığınızdan emin olmanız gerekir.

Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)

Ulusal Ajans tarafından desteklenen bu hizmet Avrupa sınırları içerisinde geçerlidir. Bu program ile Avrupa’ya giderseniz orada 1 seneye kadar gönüllü bir şekilde çalışabilirsiniz. Bu programın bir diğer adı ise European Voluntary Service (EVS)’dir.

Programın websitesinden gitmek istediğiniz yurtdışı akredite kuruluşu bulmalı ve motivasyon mektubu göndermelisiniz. Kabul aldığınız zaman ise yurt içi akredite kuruluş bulmalısınız.

Bu program için motivasyon mektubu en çok dikkat etmeniz gereken konudur. Kalıplaşmış ve internette gezen motivasyon mektubu örnekleri yerine samimi bir şekilde hangi sebeple orada olmak istediğinizi yazmanız her zaman daha etkileyici olacaktır.

Kabul alma durumunuzda uçak bileti, sigorta, cep harçlığı gibi masraflar program tarafından karşılanır. 

Kamp Amerika

Camp – USA adıyla bilinen program, Mayıs – Ağustos aylarında yapabileceğiniz 2,5 ayını çalışma 1 ayını ise seyahat ile değerlendirebileceğiniz bir program. Bu kamp dahilinde Amerika’ya giderseniz yapabileceğiniz işler kamp danışmanı ( çocuk bakımı gibi işler) ya da destek ekibi (muhasebe gibi işler) olarak iki gruptan oluşur. Gitmek için harcayacağınız masraf ortalama 500 dolar tutarındadır. Kampta geçireceğiniz süre boyunca kazanacağınız miktar ise 1500 dolar kadardır.

Çalışma getirisi çok olmayan bu program, çalışmaktansa gezmek ve yeni yerler keşfetmek için bolca zaman isteyen öğrenciler için uygundur.

Gönüllü Çalışma Kampları

Gönüllü çalışma kamplarının maddi bir getirisi yoktur. Giden öğrenciler para kazanmak için değil yardım etmek için giderler. Ülkemizde bu programın temsilcisi Gençtur’dur.  Program boyunca yanınızda en fazla bir Türk olur ve bu nedenle de dilinizi de geliştirmek için mükemmel bir fırsattır. 

Bu programa giden gençlerin her biri kendi ülkesini temsilen gider ve esas hedef yeni kültürleri tanımaktır.

 

Bir Geziyorum

Sizler için en doğru bilgileri deneyimleyerek sizlere aktarıyoruz. Bir Geziyorum İstediğin gibi bir site ister blog ister sosyal medya bu gücü kullanmak senin elinde!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu